Kinderen: Lees- en leerproblemen

Lees- en leerproblemen

Lezen is een specifiek aangeleerde functie 

1 op de 4 leerlingen heeft op school in meer of mindere mate problemen met lezen en/of leren. Steeds vaker blijkt er bij deze kinderen een verband te zijn tussen lees- en leerproblemen en een afwijking in het visuele systeem. 

Het lezen stelt ons in staat om:

• In onze gedachten naar de mooiste plaatsen en landen op aarde te reizen.
• Nieuwe dingen te leren en meer te weten over alles wat je leuk vindt.
• Samen met onze favoriete personages zoals o.a. Jip en Janneke, Asterix en Obelix,
  Harry Potter de meest fantastische avonturen beleven.


Hoe komt het dat een kind niet wil of kan lezen?
Achterblijft in het lees- en leerproces?
Vlug moe wordt en concentratieproblemen heeft?
Niet naar zijn/ haar mogelijkheden presteert?
Of, zoals ook vaak blijkt:
"Smart in everything...except school" Lezen is een specifieke aangeleerde functie. Om goed te kunnen lezen is het binoculair zicht (samenwerking tussen beide ogen) van groot belang. Binoculair zicht is echter niet aangeboren!  Pas omstreeks het 7-e levensjaar is er tussen de ogen en andere zintuigen een goede samenwerking "aangeleerd" wat het mogelijk maakt om (lees) symbolen te verwerken. Helemaal geoptimaliseerd is dit aangeleerde proces pas op min of meer 9-jarige leeftijd. Hebben de ogen zich echter niet optimaal motorisch en/of sensorisch aangepast, dan kunnen er behoorlijke lees- en leerproblemen ontstaan.


Schutte Optometrie is gespecialiseerd in de functionele optometrie en heeft meer dan 25 jaar ervaring om visuele tekortkomingen op te sporen en deze adequaat aan te pakken, zodat er weer aangenaam en zo ontspannen mogelijk gelezen en geleerd kan worden. Alle energie wordt dan weer gebruikt voor optimale beeldverwerking en niet onnodig verspild om gebrekkig binoculair zien te compenseren. Ondervindt uw kind leerproblemen op school lees dan `herken de klachten
  

CORONA info:
Druppelen : NEE
Fysiek oogcontact: NEE 
Functionele Optometrie: JA
lees CORONA protocol hieronder