Contact: Nieuws

Nieuws

Nieuwsbrieven

Bekijk hier alle nieuwsbrieven van Schutte optometrie. Hieronder vindt u de aparte nieuwsberichten.


Nieuwsberichten

Preventieve check van uw netvlies.

Hoe gezond zijn jouw ogen?
Je hebt maar één paar ogen. Dus daar ben je zuinig op. Voor wie een bril of contactlenzen draagt, is dagelijkse zorg voor ogen niets nieuws. Maar wist je dat het ook heel verstandig is om met regelmaat je netvlies te laten controleren? Voorkomen is tenslotte beter dan genezen. En de EasyScan test duurt maar drie minuten. Zo makkelijk is het.

Wat is de EasyScan test?
EasyScan maakt hoogwaardige foto’s van beide ogen. Op deze foto’s kunnen we aan de hand van het netvlies zien hoe gezond je ogen zijn.
EasyScan werkt op basis van SLO technologie (Scanning Laser Ophthalmoscoop) waarmee afbeeldingen van superieure kwaliteit worden gemaakt. Voordelen van de SLO technologie zijn onder andere; eerdere “pluis-niet pluis” diagnoses kunnen stellen van de conditie van het netvlies, de beelden hebben een groter contrast dan de beelden van een traditionele netvlies camera, er zijn geen pupilvergrotende oogdruppels nodig en het onderzoek duurt maar een paar minuten.

Belang van het oogonderzoek
Wist je dat ruim driekwart van de bevolking minstens eenmaal per jaar de tandartspraktijk bezoekt? Zoals je weet is ook preventieve controle m.b.t. bloeddruk, cholesterol en bloedsuiker belangrijk, dus waarom zou je je ogen en in het bijzonder het gevoelige netvlies niet op een regelmatige basis laten testen? Voorkomen is beter dan genezen.

Het totale preventieve oogonderzoek en de kosten
Naast de EasyScan test wordt ook onderzoek gedaan naar :
oogdruk, gezichtsveld, gezondheid hoornvlies en ooglenzen.

De optometrist brengt u direct op de hoogte van de bevindingen.
Kosten totale preventieve oog onderzoek: € 60,=

Belt u voor een afspraak of aanvullende informatie:
0523 -769 049Goede voeding is goed voor je ogen!

Maar degenen met slechter zicht beseffen het maar al te goed; scherp, helder zicht in je leven is iets om zuinig op te zijn.

Middels een uitgebreide studie,die in 2013 is gepresenteerd, is vastgesteld dat gezonde voeding essentieel is voor gezonde ogen en dus goed zicht. Op de website www.gezondvoorogen.nl vind je diverse informatie over de stoffen die zo belangrijk zijn voor je ogen. En in welke producten deze stoffen zitten. Je snapt het al, het gaat natuurlijk om o.a. verse groente- en fruitsoorten. Wist je dat een oranje paprika veel gezonder voor je ogen is dan een rode?. Wekelijks zie je nieuwe recepten verschijnen, dus smullen maar......Kijkklachten bij een whiplash

Kijkklachten na een whiplash en hersenschudding.

Schutte Optometrie werkt al jarenlang samen met meerdere revalidatiecentra, fysio- en ergotherapeuten. Dagelijks ziet de functioneel optometrist van Schutte Optometrie patiënten met specifieke oog- en kijk klachten die zijn ontstaan na een ongeluk waarbij het hoofd een “klap” heeft gehad. Tijdens een 1,5 uur durend functioneel optometrisch oogonderzoek worden de normwaarden in kaart gebracht m.b.t. oogmotoriek, sensoriek en oogsamenwerking, zowel veraf als op leesafstand. Alle waarden worden middels meerdere meetmethodes dubbel gecheckt zodat de optometrist zeker weet wat er aan de hand is en of er in meer of mindere mate verbetering valt te verwachten. De behandeling kan bestaan uit specifieke (prisma)brillenglazen, visuele oefeningen (vaak een combinatie van beide), Syntonic lichttherapie, uitleg persoonlijke optische mogelijkheden en kijkadviezen.
Wanneer een behandeling wordt geadviseerd vindt er binnen drie maanden een controle plaats en het is een feit dat bij ruim 90% van deze specifieke cliënten groep ( whiplash, hersenschudding, NAH) sprake is van klachtenvermindering.
Bel Schutte Optometrie voor meer informatie of een afpraak: 0523 - 769 049 / Adres: Zwanebloem 7 Hardenberg