Optometrie: Veranderingen per 01-08-2021

Veranderingen per 01-08-2021


Hardenberg
Binnenkort bereikt functioneel optometrist Johan Schutte zijn pensioen gerechtigde leeftijd.
Dat wil niet zeggen dat Johan helemaal in Hardenberg gaat stoppen, hij gaat wel het aantal afspraken  drastisch beperken. Vanaf 01-08-2021 zal zijn praktijk aan huis alleen nog geopend zijn voor functionele oogmetingen en alleen op doorverwijzing van één van de therapeuten / revalidatiecentra en collega's waarmee hij al jarenlang een samenwerkingsverband heeft.   

In Hardenberg heeft Johan dit jaar samen met drie therapeuten van FysioTotaal een praktijk opgericht met speciale aandacht voor NAH-patienten. Met de nieuwste techniek (Senaptec) worden de voornaamste visuele functies in kaart gebracht en getoetst aan de normwaarden passend bij leeftijdsgenoten. Bij verminderde visuele prestaties wordt onder de noemer Visueel Fit een individueel behandelplan opgesteld met de nadruk op thuisoefenen, ook middels specifieke cognitieve oefeningen met de IPad. Als functioneel optometrist met tientallen jaren ervaring met functionele oogmetingen, visuele trainingen en prismabrillen blijft Johan zijn medewerking aan Visueel Fit verlenen. 
Bent u een NAH-patient en wilt u meer informatie over deze behandeling, neem dan contact op met 
FysioTotaal: 0523 - 281617 en vraag naar Bas Hulshof ( Senaptec specialist)

Norg (Drenthe)
Optometrist Johan Schutte werkt al vele jaren ( 1 x per week) bij opticien Jacob Elzer van Elzer Optiek in Norg (Drenthe). Vanwege het vakmanschap van Jacob, de High-Tech afdeling voor metingen op het hoogste niveau én de dankbare klantenkring met een waardering van een 9.2 (!) blijft Johan hier voorlopig doorgaan met klinische en functionele oogonderzoeken.

Functionele oogonderzoeken in Oost-Nederland.
Functioneel optometrist Johan Schutte werkt al jaren samen met orthoptist Anne Marie Leemreize.
Anne Marie heeft ook een paar jaar met Johan samengewerkt in de praktijk van Schutte Optometrie.
Met een gerust hart draagt Johan alle bestaande klanten over aan Anne Marie Leemreize, zij heeft ook een praktijk aan huis voor functionele oogonderzoeken in Rietmolen (vlakbij Enschede) 
Contact: www.zichtenzien.nl

Tot slot:
Nawoord van Johan Schutte:
In1987 kwam ik via een deelopleiding van de City University of London in aanraking met de functionele oogzorg. De specifieke oogfuncties om de beelden van het Re-oog en Li-oog te laten samensmelten en alle bijbehorende verfijnde oogmeettechnieken hadden direct mijn interesse en is de rode draad geworden in mijn lange optometrie carriere. Al snel werd ik in mijn familiebedrijf Schutte Optiek ( sinds 1864) de specialist voor "probleemgevallen" en ontstonden er samenwerkingsverbanden met scholen, ziekenhuizen en revalidatiecentra. Clienten met ernstige visueel gerelateerde klachten, vaak na een ongeluk en ook kinderen met niet verklaarbare lees-en leerproblemen hadden mijn speciale aandacht. 
Het was intensief maar heel dankbaar werk en na het behalen van het HBO optometrie diploma in 1997 werd de functionele optometrie meer en meer geaccepteerd en gewaardeerd in de paramedische wereld.   

15 jaar geleden heb ik besloten om uit de hectische optiekwereld te stappen en mijn geluk te zoeken als Free-lance optometrist. En dat is gelukt. Duizenden keren heb ik mijn speciale apparatuur mijn auto mogen in- en uitpakken. Ik heb gewerkt in Deventer, Enschede, Amersfoort, Velp, Hoogeveen, Emmen, Borger, Groningen en Norg. Ik zag voornamelijk clienten met kijkproblemen en mocht werken in revalidatiecentra, ziekenhuizen en bij de betere opticien. Om mijn kennis te delen heb ik in mijn prachtige praktijk aan huis in Hardenberg veel uitleg mogen geven aan tientallen collega's, therapeuten van revalidatie centra, orthopedagogen en begeleiders van kinderen met lees- en leerproblemen. 
Uit de grond van mijn hart wil ik al mijn clienten bedanken voor het in mij gestelde vertrouwen.
Dankzij u kijk ik met veel plezier terug op een lange en mooie carriere als functioneel optometrist.
Helemaal stoppen zou iets te drastisch zijn voor zo'n "vakidioot" als ik, daarom ga ik nog wel een poosje door, maar op een heel laag pitje.
Vanaf 1 augustus 2021 zal mijn werkbare tijd omgezet worden naar heel veel vrije tijd en met een knipoog naar mijn vakgebied:
Ik kijk er naar uit !

    Geen reguliere afspraken
meer in Hardenberg. Zie info hieronder:
Optometrie >veranderingen per 01-08-2021